Inloggen

Login vergeten?

Geachte deelnemer,

Van harte welkom bij deze 31e jaargang van het Tour de France spel “Tour en bloc”.
Samen met onze hoofdsponsors John Smit; AFD Adviesgroep en Optima Makelaardij gaan we er weer een fantastisch gezellig wielerspektakel van maken.

De 110e editie van de Tour de France start op ZATERDAG 1 juli in Bilbao. Het is slechts voor de tweede keer in de geschiedenis dat de Tour de France in Spanje start. Traditiegetrouw gaat het peloton op zondag 23 juli aan de Champs-Élysées in Parijs finishen.

De 1e etappe is een stevige klimrace met start en finish in Bilbao. In de eerste week krijgen de renners al snel de Pyreneeën voor de wielen. In week 2 trekt de karavaan via de Beaujolais streek de Alpen in (met o.a. een finish op de Grand Colombier). De slotweek begint met een individuele tijdrit waarna vervolgens nog wat interessante bergritten liggen te wachten.
Jonas Vingegaard verdedigt zijn titel die hij vorig jaar op grootse wijze behaald en dus na twee jaar Pogacar van de troon stootte.

Er ligt dus een pittig parcours op de renners te wachten. De vele heuvel- en bergetappes bieden genoeg kansen aan de renners om te laten zien over welke klimkwaliteiten zij bezitten. Tijdens de Tour de France worden er 21 etappes verreden, waarvan één individuele tijdrit, zes vlakke etappes, zes heuveletappes en acht bergetappes (3 x finish bergop). Er zijn in totaal twee rustdagen en de finish is traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs waar het peloton waarschijnlijk in een massasprint over de streep zal komen. Met een totale lengte van elk jaar weer ongeveer 3.500 kilometer belooft het wederom een spectaculaire ronde te worden.

Het Tour en Bloc spel van 2022 kende natuurlijk ook weer een nieuwe winnaar; Matthijs van de Bergh - Broerse bleek aan het eind de allerbeste en nam hierdoor de beker over van Edwin Windt.
Het prijzenpakket bestaat ook dit jaar uit financiële - en andere prijzen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors uit Blokker en omgeving. Wij willen hen dan ook weer hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en vrijgevigheid.
Voor het digitaal inleveren van de strookjes kunt u terecht op deze site. Tevens kunt u hier de etappe-uitslagen, standen, en andere wetenswaardigheden terugvinden.

Wij wensen u veel “fietsplezier” en mocht u op- en/of aanmerkingen hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Ton “Tournotaris” Dekker zal ook deze 31e editie weer het doen en laten van de organisatie in de gaten houden. Hij is te bereiken onder nummer 06 13211368

De Organisatie:

 • Eric Alders
  06 52511364
 • Ton Dekker (notaris)
  06 13211368
 • Sten Alders
  06 21372689
 • Luuk Bot
  06 11106781

De organisatie heeft een algemeen e-mail adres voor al uw vragen: info@tourenbloc.nl
Bij betaling per bank verwachten wij dat het bedrag uiterlijk vrijdag 30 juni 2023 gestort is. Het bankrekeningnummer is: NL73RABO0161439624 onder vermelding van: Tour en bloc