SPELREGELS “TOUR EN BLOC” 2024

Het inleggeld hebben wij na jarenlange stabilisatie, dit jaar toch moeten verhogen naar €20,--.
Er zullen dit jaar 2 koninginnenritten verreden worden, hierbij ontvangen de renners bij aankomst het dubbele aantal punten (zie elders op de site). Een kopman kiezen kan hierdoor extra aantrekkelijk worden.

U mag vier renners uit het peloton kiezen. Dit dient een keuze te zijn uit vier door ons samengestelde lijsten (A, B, C en D) van renners. Deze lijsten met keuzemogelijkheden vindt u verderop op deze site.
Om uw ploeg compleet te maken moet u ook nog vijf renners uit een verzamelbak trekken, zodat u ploeg negen man sterk is.

Vrijdag 28 juni 2024 kunt u vanaf 19:00 uur (inloop in “Het Gouden Hoofd”) onder het genot van een kopje koffie (aangeboden door “Het Gouden Hoofd”) uw eigen ploeg gaan samenstellen/trekken en vervolgens lekker discussiëren over de Tour de France met een biertje of wijntje in de hand.

Indien u verhinderd bent op vrijdag 28 juni 2024 dient u zelf voor een vervanger te zorgen.
De negen renners die uw ploeg vormen gaan, als alles goed gaat, diverse punten voor u verzamelen. De puntenverdeling is als volgt:

 1. 25 punten
 2. 20 punten
 3. 17 punten
 4. 14 punten
 5. 12 punten
 6. 10 punten
 7. 9 punten
 8. 8 punten
 9. 7 punten
 10. 6 punten
 11. 5 punten
 12. 4 punten
 13. 3 punten
 14. 2 punten
 15. 1 punten

Wie als deelnemer van Tour en bloc” de meeste klassementspunten per dag heeft verzameld verdient daarmee de dagprijs ter waarde van 30 Euro. Indien er meerdere deelnemers voor een dagprijs in aanmerking komen (dus evenveel punten hebben gescoord) wordt de dagprijswinnaar bepaald aan de hand van onderstaande criteria:

 1. wie heeft op dat moment het meeste aantal bonuspunten verzameld;
 2. wie heeft op dat moment met zijn gekozen renners het meeste punten verzameld;
 3. wie heeft op dat moment met zijn getrokken renners het meeste punten verzameld;
 4. de volgorde van binnenkomst van de renners.

Elke dag dat een renner uit uw ploeg in het bezit is van de gele, bolletjes, groene, witte trui of het rode rugnummer (meest strijdlustigste renner), ontvangt u vier extra bonuspunten. Het kan hierbij voorkomen dat een zelfde renner meerdere truien in zijn bezit heeft.

Degene die eenmaal een dagprijs van een gewone rit (dus géén te voorspellen rit) heeft gewonnen kan niet meer in aanmerking komen voor nog zo’n gewone dagprijs.
Het is dus mogelijk dat er bij een te voorspellen rit twee winnaars zijn. Degene die de meeste klassementspunten haalt, maar ook degene die de meeste bonuspunten bij zo’n rit weet te scoren wint een prijs. De bonusprijs bij een te voorspellen etappe is 30 Euro voor de 1e; 20 Euro voor de 2e en 10 Euro voor de 3e plaats. De bonusprijs bij een koninginnerit is 45 Euro voor de 1e, 20 Euro voor de 2e en 10 Euro voor de 3e plaats.

Met een te voorspellen rit kunt u dus bonuspunten verdienen, welke belangrijk kunnen zijn voor het eindklassement en/of de dagprijs. Zo dient u op de aangegeven tijdstippen een strookje in te leveren waarop u de naam van de winnaar van de volgende etappe dag met de winnende tijd voorspelt. Degene die de juiste renner als winnaar heeft voorspeld krijgt 50 bonuspunten, eindigt de door u opgegeven renner als tweede dan ontvangt u 20 bonuspunten en eindigt de door u opgegeven renner als derde ontvangt u altijd nog 15 bonuspunten.

Let op: bij de 2 koninginnenritten ontvangen de eerste 15 binnenkomende renners het dubbele aantal punten; dus 50, 40, 34, 28, 24, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2 punten.

Degene die het dichtst bij de verreden tijd zit (en de juiste renner als winnaar heeft voorspeld) krijgt nog eens vijftien bonuspunten extra. Het strookje kunt u tot 10.00 uur ('s ochtends) via deze site doorgeven.
Voorspellingen per telefoon of per e-mail worden niet geaccepteerd. Indien u geen strookjes inlevert houd de organisatie zich het recht voor u uit te sluiten voor de poedel- en/of rode lantaarnprijs.
Tevens dient u als deelnemer te voorspellen wie de winnaar wordt van welke trui. Indien de door u gekozen renner of ploeg zo’n trui of klassement wint verdient u vijfenzeventig bonuspunten. Wordt u gekozen renner of ploeg tweede, dan levert dit dertig bonuspunten op en bij een derde plaats verdient u altijd nog vijftien bonuspunten.

 • Gele trui
  75/30/15 bonuspunten
 • Groene trui
  75/30/15 bonuspunten
 • Bolletjes trui
  75/30/15 bonuspunten
 • Witte trui
  75/30/15 bonuspunten
 • Ploegenklassement
  75/30/15 bonuspunten

LET OP: TRUIEN VOORSPELLINGEN INLEVEREN DINSDAG 02 JULI VÓÓR 10.00 UUR

Naast de al genoemde hoofd- en dagprijzen hebben wij ook een pechprijs, namelijk de zogenaamde weekpoedel. Degene die na de rit van zondag 7 juli, 14 juli of 21 juli de laatste plaats in het puntenklassement bezet krijgt deze poedelprijs toegewezen.
Daarnaast bestaat er een rode lantaarnprijs welke bestemd is voor degene die na bijtelling van diverse bonuspunten uiteindelijk op 21 juli 2024 de laatste plaats in het puntenklassement bezet. Degene die de meeste dagen het puntenklassement van de deelnemers van “Tour en bloc” aanvoert verdient hiermee € 25 Euro.

Bij geschillen en/of voorvallen waarin de reglementen niet voorzien beslist de organisatie. Deze beslissing zal bindend zijn. Voor puntentoekenning zijn de uitslagen op www.letour.com bepalend. Uitslagen en standen worden niet meer gewijzigd na de dag dat de betreffende etappe is verreden.

Alle deelnemers dienen vrijdag 26 juli 2024 om 20.30 uur aanwezig te zijn in “Het Gouden Hoofd”, waar alle prijzen worden uitgereikt. Indien u bent verhinderd voor de prijsuitreiking dient u zelf voor een vervanger te zorgen. Als er geen vervanger aanwezig is, dus niemand om uw prijs in ontvangst te nemen, vervalt uw prijs.

Minimale leeftijdgrens om te kunnen deelnemen is 10 jaar.
(Let op: ook deelnemers die dit jaar 10 worden, mogen deelnemen).

Belangrijke data:

1 juni: Start inschrijving.
Sten Alders, Boomgaarden 48, Blokker
Ton Dekker, Koppesstraat 12, Blokker
"Het Gouden Hoofd", Westerblokker 80, Blokker
Inschrijfgeld € 20,00.
28 juni: Sluitingsdatum van inschrijving.
28 juni: Trekkingsavond, inloop vanaf 19.00 uur in "Het Gouden Hoofd" te Blokker. Indien u bent verhinderd dient u zelf zorg te dragen voor een vervanger.
26 juli: Slotavond met prijsuitreiking om 20.30 uur in "Het Gouden Hoofd" te Blokker.

De organisatie wenst u heel veel plezier en succes en wij hopen dat uw ploeg flink wat punten bij elkaar gaat fietsen tijdens de Tour de France 2024.

"De jeugd heeft de toekomst"

Voor alle deelnemers vanaf 10 jaar (of die het dit jaar worden) tot en met 16 jaar stellen wij voor de eerste 3 plaatsen in het jeugdklassement een prijs beschikbaar. Deze jeugdige deelnemers strijden uiteraard ook gewoon mee in het “normale” algemeen klassement.